Szolgáltatásaim

„Lassan, gondosan, elővigyázatosan, önzetlen csapatmunkával lehet csak nagy hegyeket mászni.”
(James Ramsey Ullman)

Egyéni és csoportos formában ismerheted meg önmagad, találhatod meg saját „pályádat”. Az egyéni beszélgetések során felszínre hozom rejtett képességeidet, segítek lehetőségeid, segítőid megtalálásában, céljaid megfogalmazásában, a megoldások alternatíváinak racionális ellenőrzésében. A folyamat során megtalálod a személyiségednek leginkább megfelelő pályát, dilemmahelyzetekben elkísérlek a döntésig. Csoportban nyereség a plusz energia, a motiváció és az árnyaltabb jövőkép kialakítása, ebben segíthetnek Neked csoporttársaid.

A dramatikus eszközöket és módszereket alkalmazó foglalkozás a tudásmegosztás csoportos formája, tematikus egységei a karrierépítéshez és minőségi életvitelhez szükséges tudástartalmakat közvetítenek kollaboratív tanulási stílusban. A tevékenységek folyamán az “itt és most” élmény, az öröm és együttműködés élménye gazdagítja és inspirálja a csoport tagjait.

A munkaerőpiac változásainak megfelelően előtérbe kerülnek a kulcsképességek, melynek korszerű fejlsztése elengedhetetlen a sikeres pályaválasztás szempontjából.

Tudatosan közelítjük meg a karrierépítés fázisait, előhívjuk és segítjük kulcsképességeid (problémamegoldó képesség, kreativitás, tanulás és gondolkodó képesség, indoklási és értékelő képesség, együttműködési és kommunikációs készség, képesség a felelősség vállalásra, konfliktuskezelés, önállóság és teljesítőképesség) fejlesztését. A folyamat során olyan kompetenciákat fejleszthetsz, amelyek az élethosszig tartó tanulás során bármikor támogathatnak.

A foglalkozások tematikai egységei

  • Konfliktuskezelés
  • Kommunikáció
  • Motiváció
  • Együttműködés
  • Problémamegoldás, kritikai gondolkodás
  • Tanulás tanulása

Útkereső - önismereti és művészetpedagógiai tréning

A folyamat során csoportban ismerheted meg magad és jövőképedet. Az egyénre szabott fejlesztés– és közösségfejlesztés során fókuszpontunk az alkotás, amely az egyéni kifejezésmód és az együttműködés örömével ajándékozhat meg. Mit ígérhetek? Jó csapatot, vidámságot, gondolkodást, személyre szabott szerepeket az alkotás folyamatában: lehetsz rendező, kellékes, díszlettervező, dramaturg, amire csak vágysz.


A fejlesztés szemléletmódja újszerű, hiszen a megoldásokra fókuszál. Nem azt boncolgatjuk, mi nem jó, hanem emlékeztetjük és fejlesztjük azokat a képességeket és készségeket, amelyek támogatásával a gyermekek és fiatalok valóban „szuperhősök” lehetnek, és ennek köszönhetően sikeres felnőttekké válhatnak.

A komplex fejlesztőprogram ötvözi a fejlesztés szemléletmódját a drámapedagógia, a korszerű pedagógia módszertanával, eszközeivel.